bugün

entry'ler (2569)

hayatın anlamı

Kutsal kitapların ana teması.

Yokuşta araba park ederken arka tekere koymak için civardan bulduğum parke taşını elime aldığımda sert gri taşa bakarken aklıma gelir bu soru.

ekşi sözlük

Kapatılmaması gereken %100 yerli sosyal medya. Her ne kadar eksi sözlük'teki eğilim bilgiye değil de yoruma evrilip dolayısıyla ekşi forum'a dönüşse de Bırakın insanlar fikrini paylaşsınlar. bireye kendini ifade etme hakkı tanınmalı. Bu anayasada güvence altında ya hu. suça dönüşen fikirler için hukuk ve kolluk güçlerimiz var. Allah bile bu ifade Özgürlüğünü ölene kadar bize veriyor. Gücümüz twitter'a yetmeyince gözünün üstünde kaşın var deyip ekşi'ye kilit vurmak ne kadar ahlâkidir!?

rage

Bir Stephen king romanı. Bizde ayrı basılmamış altın kitaplar yayın evinden çıkan ceset romanında ikinci hikaye olarak basılmıştır.

Hikayenin konusu, öfkesine yenilmiş bir öğrencinin sınıfını esir alması ve geçmisine gidiş gelişleridir. Editörlerin yakasını bırakmadığı dönemde oldukça rafine yazmış ve o nedenle hikaye sizi yakanızdan tutup içeri çekiyor.

"Yanılmak insanca bir şey, ama bağışlamak ilahî.."

cst studio suite

elektromanyetik alanlar simülasyon programı.

belki birinin işine yarar, bir kolaylık paylaşayım. şimdi burada simüle ettiğiniz s11 ve s21 parametrelerini bir txt uzantısıyla sonuçları kaydedebiliyorsunuz. şimdi bu sonuçları excel'de çizdirmek istediğinizde büyük bir veri ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

evet önce bu metin dosyasını açın, bul değiştir'den bul kısmına . değiştir kısmına , koyun. sonra tamamını değiştir deyin. tamam şimdi ilk kısım bitti.

ikinci kısım olarak bu dataların hepsini seçiyoruz. sonra bir open office calc dosyası açıyoruz. buraya özel yapıştır'ı seçin. txt de veriler tek sütunda ama bize frekans sütunu ile s parametrelerinin sütünü ayrı olarak lazım. evet özel yapıştır dediğinizde karşınıza metin içi aktarma penceresi çıkacak. burada sekme, ayraçları birleştir ve boşluk kutucuklarını seçin. verilerinizin iki sütuna dönüştüğünü göreceksiniz. artık excel'de rahatlıkla 2 eksenli bir grafik çizdirebilirsiniz, hadi kolay gelsin.

cst

(bkz: cst studio suite)

stephen king

Ailesi hakkında ayrıntılı bilgi bulabileceğiniz bir link.

https://www.ancientfaces....king-birth-1947/192777589

charles dickens

Romanları tamamlanmış halde tek kitap olarak değil yazdıkça fasikül fasikül yayınlamıştır. ingiltere'de bu nedenle romanların konuları o dönem hep gündem olmuştur. Bu fasikül fasikül basmak yamulmuyorsam genel bir adetti yazarlar tarafında. Belki de yayıncılar böyle istiyordu. Ufak cüzi miktarlara alınabilen bu fasiküller daha ticariydi sanırım..

solunum metodu

Stephen king'in charles dickens'in noel hikayeleri tarzında yazdığını düşündüğüm bir kış hikayesi. Hikaye Alışılmışın dışında maine'de değil New york'da geçer. Aynı zamanda kara kule'ye bir göndeme de mevcut. Yamulmuyorsam bir de stephen king'in bir sherlock holmes hikayesi olan casey'in davası'nin bahsi geçiyor gibi geldi.

Bir oturuşta tekrar okudum ve tekrar bayıldım bu hikayeye. Ağdalı olmayan Basit cümlelere rağmen hikaye sizi çepeçevre sarıyor, korku ve gerilimi dozajında hissediyorsunuz. Bahsedilği gibi, anlatan değil hikaye önemli..

biye

Üsteki yazarın belirttiğinin aksine Abiye'deki a harfi yokluk belirtiyor sanırım. Bahsedildiği gibi kumaşın kenarlarına dikilen şerit vs.nin yokluğu, yani biyesiz manasında..

kuşku mevsimi

Türkçe basımındaki Kitapta 3. Ve son hikayesi olan solunum metodu(the breathing method) 'nu bir solukta okuduğu stephen king romanı. Bu hikaye bir kıs masalı kategorisindedir ve şu kış günlerinde okunması hoş olabilir.

Kitabın Orjinal ismi different seasons'tır. Türkçe çeviride altın kitaplar 4. Hikaye olan hiddet(rage)'i ceset romanına eklemişler.

ekşi sözlük

Şu an girilemeyen sözlük. Ban mı var, sözlük 'den mi kaynaklanıyor belli değil. Twitter sonrası sıra ekşi'ye mi geldi acaba?

cengiz han

Atı evcilleştirerek üstün bir sipahi ordusu kuran hükümdardır. Bu sayede 25 yılda ele geçirdiği toprak büyüklüğüne, roma imparatorluğu 400 yılda ulaşamamış.

Kaynak: trt belgesel.

kurt

insanoğlunun ilk evcilleştirdiği, bir zamanlar en büyük düşmanı olan hayvandır.

roma imparatorluğu

Bir kilo altın ile bir kilo ipek kumaşın alınabildiği ülkeydi.

özel tüketim vergisi

Betona yatırım yapmayan ülkelerin mallarından devletin sağlam paralar kazandığı vergidir. Otomobilde %60'dır.

finlandiya

5.4 milyon nüfusu ve 3.2 milyon adet saunası olan ülke.

migros

Artık para transferi de yapabileceğiniz market zinciri. Haftasonları da bu hizmeti veriyorlarsa süper.

12 ağustos 2020 berat albayrak açıklamaları

Türk insanının yurtdışında işi olmaz demiş bakan açıklaması. Yazık. Insanların bir yaşama motivasyonu da yabancı ülke görmektir.

gwendy nin düğme kutusu

Orjinal adı "Gwendy's button box" olan stephen king ve richard chrizmar'ın ortaklaşa yazdığı bir romanın adı.

şu yaz günlerinde insana keyif veren bir hikayeydi. Bir güce sahip olmanın insan ruhunda yarattığı değişimler üzerine bir konu diyebilirim. Tabi ki yine bir taşra hikayesi.

2020 ekonomik krizi

insanlarımızı eskisine göre Farklı ekonomik davranışlarına iten krizdir.

Benim bildiğim eski ekonomik krizler, tüketimi baskılar tasarrufu arttırır. Bu ay araba satışları geçen yılın aynı dönemine göre 4 kat artmış. Ev satışları ortada. insanların bu dolar ve altin fiyatları, her gün gelen zamlara rağmen yatarım yapması akıl alır gibi değil.

Kısaca, uçurumu görüp nasılsa batacağız diye herkes gaza basıyor.